Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο στις απουσίες και λύση από τις εφεδρείες

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την εμφάνιση του Άρη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και τους λόγους της ήττας των κίτρινων.

Το ματς στη Λεωφόρο ήταν πριν καν ξεκινήσει για τον Άρη περίπλοκο εξαιτίας της μισής ντουζίνας σοβαρών απουσιών που του στερούσαν την δημιουργία από τη μέση και μπροστά και το ήρεμο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω που προσφέρει ο Φαμπιάνο. Έγινε ακόμη πιο δύσκολο όταν μόλις στην πρώτη σοβαρή επίθεση του Παναθηναϊκού στο 15΄ δέχθηκε το γκολ που έστειλε… αδιάβαστο νωρίς-νωρίς το πλάνο που είχε σχεδιάσει ο Μάντζιος με βάση και την λειψανδρία λύσεων που είχε.

Ο Άρης ήταν πλέον υποχρεωμένος να προσπαθήσει να απαντήσει με τις περιορισμένες επιλογές που διέθετε σε παίκτες ικανούς να προκαλέσουν πράγματα στο χορτάρι και προβλήματα στον αντίπαλο. Το έκανε με κάποιο τρόπο στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου και θα βλέπαμε ενδεχομένως διαφορετικό ματς αν η κεφαλιά του Μπεναλουάν στο 40΄ δεν σταματούσε στο δοκάρι.

Η γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Ιτούρμπε στην επανάληψη, που ήταν ο μοναδικός παίκτης στην ενδεκάδα που είχε μπροστά την ποιότητα να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ανάγκασε τον Μάντζιο να ρίξει γρήγορα τον ανέτοιμο Μπερτόγλιο στο ματς και τον Μάνο (ό, τι διέθετε στον πάγκο δηλαδή) χωρίς όμως να βρει τις λύσεις αφού ήταν φανερή η έλλειψη ποιότητας και η αν ετοιμότητα του Μπερτόγλιο. Ήταν όμως φανερό και κάτι ακόμη.

Η έλλειψη δυνάμεων αρκετών παικτών, η απουσία καθαρού μυαλού και ηρεμίας κυρίως από τους παίκτες του άξονα που οδήγησε σε πολλά λάθη. Το θεωρητικό πλεονέκτημα του Άρη χθες που ήταν στα κεντρικά χαφ εξαιτίας της απουσίας των Μαουρίσιο, Πέρεθ μετατράπηκε σε αδυναμία.

Οι παίκτες του Άρη έχασαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες, πήγαιναν δεύτεροι στις φάσεις, δεν κατάφεραν σχεδόν ποτέ να αναχαιτίσουν Αλεξανδρόπουλο και Βιγιαφάνες και υστέρησαν στο κομμάτι της δύναμης και του πάθους που έβγαλαν σε περίσσιο βαθμό οι αντίπαλοι.

Όταν έχεις χάσει σε ποιότητα από τις… βαρβάτες απουσίες των Γκάμα, Ματέο, Μαντσίνι, Καμαρά, Φαμπιάνο και Ματίγια οφείλεις να καταθέσεις τουλάχιστον πάθος, ένταση και περισσότερο τρεξίματα.

Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι οι τρεις παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν μπακ χθες (Σούντγκρεν, Λούμορ και Γκάνεα) δεν είχαν τις βοήθειες και την κάλυψη που δίνουν οι πλάγιοι μπροστινοί, ο Άρης δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά με συνέπεια να έρθει η ήττα.

Η ουσία και η ρεαλιστική απεικόνιση της κατάστασης δείχνει ότι ο Άρης αν δεν πάρει πίσω τους έξι βαθμούς θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για ένα καλό πλασάρισμα στην εξάδα αφού ήδη ένας βασικός του αντίπαλος φέτος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αρχίζει να χτίζει διαφορά.

Χρόνος ασφαλώς και υπάρχει αλλά το βασικό ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να συνέλθει η ομάδα από το… χτύπημα της covid, να μαζευτεί σιγά-σιγά εκ νέου όλη μαζί και μαζί με την έλευση 3-4 νέων παικτών που χρειάζεται εδώ και καιρό, να ξεκινήσει την τελική της αντεπίθεση.

ΥΓ. Μετά από ένα εξάμηνο συγκεκριμένοι και σημαντικοί παίκτες της ομάδας για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγάλουν περισσότερα από 60-65΄ και αυτό εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα. Που δεν βλέπω να έχει και λύση…

ΥΓ 2. Ήταν λίγο πολύ γνωστό αλλά οι πολλές απουσίες χθες το έκαναν να… βγάζει μάτι. Ποιο; Το γεγονός ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πλέον θέση στην φετινή ομάδα και σιγά-σιγά κλείνει ο κύκλος τους στο club.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x